Снимка: БГНЕС

Това шикалкавене на правителството не ми харесва. Държат се все едно не сме в НАТО и ЕС. Вчера, докато европейските премиери са в Киев и се срещат и подкрепят президента Зеленски, нашият премиер се разхожда сред палатки. Това каза лидерът на ГЕРБ по време на срещата с украинския посланик у нас Виталий Москаленко в централата на партията.

"Колегите ми от ПГ на ГЕРБ ще подкрпят всичко, което поиска посланика - от въздушното простраство до помощи. Ако правителството има куража да се държи евроатлантически, ние като ПГ ще ги подкрепим с нашите 60 депутати. Днес става въпрос за ценности, а не за история и признателност към тези, които са ни освободили. Днес умират жени и деца, милиони бежанци. Нямаме право да не бъдем част от световната демократична общественост и трябва да приложим всички мерки, за да бъде спряна войната", каза още Борисов.

"Сега /от кабинета, бел.ред./ искат да си измият ръцете с войната, но увеличението на тока започна още през месец юни. С държавната спекула. Произвеждаш ток на 50 лв., и го продаваш на 600 лв. Е, точно това е спекула", коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase