Снимка: БГНЕС

Със заповед на премиера Кирил Петков за заместник-министър на отбраната е назначен Йордан Божилов, съобщават от правителствената пресслужба.

Още по темата
Над 20 години Божилов е работил в Министерството на отбраната като е преминал през различни длъжности и структури в министерството – главен експерт, началник на отдел, заместник-директор на дирекция „Политика за сигурност и отбрана“, директор на дирекция " Международно сътрудничество", началник на кабинета на министъра на отбраната.

Божилов има магистърска степен по политология от Московския държавен университет и магистърска степен по право от Университета за национално и световно стопанство. Има завършени курсове и специализации в Женевския център за политика за сигурност, Европейския център за изследвания по сигурността Джордж Маршал, Германия и Колежа на НАТО в Рим.

Йордан Божилов е основател и първи председател на организацията „Софийски форум за сигурност“, която се специализира в изследвания и организиране на събития в областта на сигурността, отбраната и международните отношения.

Коментари Напиши коментар

10

Урааааааааааааааа!

преди 3 месеца

Още един нов зам.министър. Ура!

9

Анонимен

преди 3 месеца

Няма начин да бъде назначен някой на висш пост в МО в този момент, без да е посочен от американците. Всички кариеристи в момента се надпреварват кой да използва възможно най-русофобската риторика и да демонстрира възможно най-кучешката вярност към американците - сега това е пътя към заемането на по-важните постове в управлението на българската държава.

8

ГЕРБ и ПП се взеха!

преди 3 месеца

Божилов е бил началник на политическия кабинет на министъра на отбраната в 1кабинет на ББ ген.Аню Ангелов.Божилов заедно с другото протеже на Ангелов Иван Иванов който после стана зам.м-р от БСП а сега областен на София-област съкратиха бюджета на МО от 1,5милиарда на 950млн. и МО има пари само за персонала в наличност а не по Щат.Сега става ясно защо ПИК дни наред громи генерал Янев и хвали Кирчо че го уволнил заради ген.Цанков.ПИК министър Ан.Найденов с съветник ген.Цанков уволниха Янев 2015г.