Снимка: Bulgaria ON AIR

Дълги опашки пред бензиностанциите в страната се извиха преди дни. Заради това бе свикана спешна среща в Министерски съвет. Премиерът Кирил Петков обвини младежката структура на ГЕРБ, че всява паника.

Хората са били подведени. Създалата се паника в сряда вечерта е неоснователна, категорични са експертите. А днес, 48 часа по-късно, опашки пред бензиностанциите няма, а шофьорите са по-спокойни.

Само преди два дни масово шофьорите отвориха резервоарите на колите си, за да заредят догоре в страх, че горивото ще свърши.

2 дни по-късно на бензиностанциите масово спират шофьори не спират, за да се презапасят с гориво, а защото резервоарът им е празен.

"То и тоалетна хартия имаше, но имаше и паника, предполагам е същото", коментира Деян пред Bulgaria ON AIR.

Създалата се паника в сряда вечерта е неоснователна. Хората са били подведени, смята енергийният експерт Еленко Божков.

"Не трябва да се поддаваме на такива внушения. Не съществува опасност да прекратят доставки за рафинерията", каза той.

Въпреки че цените скочиха за последните дни средно с около 30 стотинки, отново зареждат догоре.

"Нямам избор да не зареждам, защото трябва да се придвижвам и да си изпълнявам дейностите, с които съм се захванала", сподели жена, чакаща да зареди.
 

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 месеца

До АюиАй сега плюй социализамът! Не така бре. Шоколада бе 17 ст. 2 ст. билета за градски транспост! Бензина не знам, щото парите ми мухлясаха в Мототехника и така, и не видях лек автомобил.

23

Анонимен

преди 3 месеца

Добре, аз защо не се подведох? После се обижат на"тооолупи", "матреал", " и т.н. Между другото последното бе констатация от професор, специалист в областта!

22

Кирчо

преди 3 месеца

Виновни са борисов и орешарски