Снимка: БГНЕС

Правителството на Стефан Янев започна промяната, но очаквах повече от него като министър на отбраната. Тази оценка направи президентът Румен Радев по повод смяната на военния министър.

"Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната, показа, че страната ни може да се управлява по друг, демократичен начин. Върна надеждата на хората и най-важното това правителство организира честни избори, които избори именно докараха сегашните управляващи на власт", оцени Радев.

Още по темата
Президентът обаче отбеляза, че е очаквал повече от Стефан Янев като министър на отбраната.

"Очаквах повече и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на Българската армия и като работа", отбеляза държавният глава.

Радев бе категоричен, че не участва и не прави никакви политически проекти с никого.  „Изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия", отбеляза президентът.

Той отбеляза, че познава новият министър на отбраната Драгомир Заков и неговата работа.

"Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен", категоричен бе президентът.

Румен Радев заяви, че очаква от министъра на отбраната, без значение от името му, да отстоява българския национален интерес.

Президентът обяви още, че братоубийствена, срамна агресия и война в Украйна, заслужава санкции.

"Цяла Европа и светът се обединяват около това. Що се отнася до военно оборудване, това е решение, изцяло в правомощията на българското правителство. Важно е българският парламент, ако има такова решение, да го утвърди", заяви още Радев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bugaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase