Стефан Янев вече не е военен министър, а неговото място зае Драгомир Заков. Защо се стигна до обрат с кандидатурата на новия военен министър?

"Мога да допусна, че все пак има някаква намеса на БСП. Това е някакво своеобразно алиби за подкрепата за оставката. Едва ли само, защото Заков се е съгласил, е бил посочен. Все пак става дума за един дългогодишен дипломат, който се е развивал в сферата на регионалната и международната сигурност. Той е наш представител в НАТО. Човек, който очевидно е в течение на всички политически решения", коментира бившият министър на отбраната Ангел Найденов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той добави, че оставката на Янев е логично следствие след дълго натрупване в отношенията между министъра и премиера.

"Защо се отиде на варианта смяна на министър Янев? Първо, защото забрави, че не е министър-председател, и второ, защото забрави, че не е действащ офицер. Очевидно ключът в аргументите на Петков беше първото изречение - за различията по отношение на политиката", заяви още Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели мнение, че войната няма да приключи скоро.

"Виждате, че една от изненадите на военните действия е съпротивата на украинската армия. Имаше няколко тежки грешки, които бяха допуснати от руския президент. Вижте само изявленията, които поставиха под съмнение украинската история и държавност и тези призиви за военен преврат. Всичко това разгневи и сплоти украинското общество. Втората изненада е, че се разчиташе от руска страна на бързо приключване на военните действия", изтъкна гостът.

И подчерта, че Украйна е само част от един по-мащабен план на Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase