Снимка: БГНЕС

Коалицията се намира в особен момент, няма разцепление в подкрепата за Украйна, но има особено мнение, важно е да бъдем обединени, заяви пред журналисти в Гълъбово вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Още по темата
"Следим ситуацията с унищожените рафинерии в Украйна и радиационния фон", подчерта вицепремиерът.

По думите му тази тема, както и мерките, са обсъждани с премиера Кирил Петков. Няма увредена инфраструктура на АЕЦ "Чернобил", но има информация за увеличаване на радиационния фон, посочи вицепремиерът по климатичните политики. Той отбеляза, че на този етап няма силен вятър, който да донесе замърсяване, но изрази притеснения от увреждания в ядрения комплекс.

"Аз съм изненадан, че днес ще бъде обсъждано ново име за министър на отбраната, това е решение на Кирил Петков, той го е предложил и той може да го оттегли", коментира в отговор на журналистически въпроси Борислав Сандов.

Той посочи, че не е запознат с името на бъдещия военен министър като подчерта, че то е предложение на политическа партия "Продължаваме промяната".

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 месеца

Каква подкрепа бе много сте късопаметни бе . Забравихте ли как палеха български знамена и убиха българи фашистите в украйна. На следващите избори ще гледате парламата всички от четворната фашистка организация. Така подкрепяха пипона едни от светата троица и сега гледат парламата през кривио макарон.

8

Анонимен

преди 4 месеца

По добре се обрасни

7

Анонимен

преди 4 месеца

Ще има Петков 2. Този път без подмяна