Снимка: БГНЕС

Ако Министерство на отбраната има готови проекти, а не на хартия - те трябва да бъдат разгледани от Комисията в парламента, трябва да бъдат обсъдени доколко повишават боеспособността на армията, доколко са целесъобразни, след това да се търсят начини за финансирането им. Докато такива проекти няма предоставени, да си говорим за една торба пари за отбраната, няма да стане. Това коментира министърът на финансите Асен Василев, след като по-рано от ГЕРБ заявиха, че ще подкрепят бюджета на второ четене, ако се отпуснат повече пари за отбрана.

Той припомни, че има приета програма как да се достигне до 2% от БВП за отбрана за следващите две-три години.

По думите му този план се изпълнява, а към момента е предвидено за отбрана да се отпуснат малко над това, което е предвидено за тази година.

Коментари Напиши коментар

35

БАНко

преди 7 месеца

2 500 000 000 НАШИ ПАРИ ДАДЕ СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ЗА КНИЖНИТЕ ХАМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ !!! ВКАРАЙТЕ ГО В ЗАТВОР МОМЧЕТА !!!

34

Анонимен

преди 7 месеца

Василев се изкара твърде беден. Тези декларации най-вероятно не включват всичко, което може да се нарече имотно състояние. Не видях някой да е декларирал акции.

33

Анонимен

преди 7 месеца

Купиха американски самолети защото се очаква купуващите някой ден да живеят в САЩ. Освен самолети си купуват и хипотетична протекция. Можеше да се купят европейски самолети, които щяха вече да са произведени и доставени. Американската мечта обаче е по-примамлива мухоловка от европейските предложения. Не трябва да се разсърдва "Чичо Сам", иначе може да задейства закона "Магнитски". Ха сега да чакаме 2025 година.