Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да се заемат с реалните проблеми, а не да правят опити за отвличане на вниманието. Коментарът му дойде след като президентът Румен Радев каза, че вече не е време за анализи от страна на изпълнителната власт.

„Живеем във време на много кризи - ковид криза, здравна криза, социална, икономическа. Всеки ден цените растат, виждаме каква е инфлацията, хората обедняват и в тази ситуация този кръг и прокситата на този кръг се опитват да отвличат вниманието от тяхната неспособност да се справят с кризите, а хората имат очаквания“, каза Карадайъ.

Според него тези кризи трябва да се решават днес и оправдаванията, че анализират и някой друг им е виновен след 9 месеца във властта вече не вървят.

Още по темата
„Не могат да се оправдават с това, че са правителството е на месец, те бяха и в двата служебни кабинета и в редовни кабинет“, посочи лидерът на ДПС.

По думите му истинските проблеми са хората са цената на тока, на храните.

„Чакат се спешни решения, за да няма фалити и в тази ситуация ние сме светители на определена персонална фиксация на този кръг, която те наричат реформи. Те само говорят за реформи, а активните действия ги няма. Крайно време е изпълнителната власт и НС да се ангажират с реалните проблемите на хората, алтернативно хората ще са прави да критикуват и изпълнителната власт, и парламента“, обобщи Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase