Снимка: БГНЕС

ДПС обвини министъра на финансите Асен Василев в неправомерни действия и ще го даде на прокуратурата. Причината за това е заявката, че на депутата от движението ще му бъде направена ревизия.

"Моделът е някой на някого си бил казал нещо на селската чешма, обикновено този някои е от проктисата на Иво Прокопиев, след което онова казаното се довежда до знанието на Асен Василев, който поема ангажименти и обещава да извършва неправомерни действия, услужливо медиите на Прокопиев му задава въпроси и той отговоря на тези въпроси и предприема неправомерни действия", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

По думите му ревизията на Пеевски и приключила наскоро,но явно резултатът от нея не се харесва.

"Нашата оценка за тези действие е, че това са политически репресии и опит за саморазправа с политически опонент и поради това ние решихме, че тези неправоверни действия на министъра на финансите ще ги дадем на прокуратурата", обясни Карадайъ.

Още по темата
Йордан Цонев обясни, че Асен Василев няма право да разпорежда такива ревизии, защото това право има само директорът на териториална дирекция на НАП и то при определени условия, ако има възникнали нови обстоятелства например.

От ДПС коментираха и делата за клевета, които Иво Прокопиев завежда срещу Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов.

"Олигархът Прокопиев, както виждаме, осъжда и може да осъди всеки когото си поиска, защото всички знаем какво се говори, че той владее съдебната система, съдиите и прокуратурата, която не обжалва неговите оправдателни присъди, а такава практика няма в прокуратурата и още не сме получили отговор защо прокуратурата не обжалва делата на Прокопиев", каза Карадайъ.

"Моето мнение е, че той осъжда и може да осъди всеки в своята съдебна система", добави той.

Хамид Хамид също коментира въпроса.

"Още при създаването си срещу ДПС е имало тежки репресии, а олигархът Прокопиев е от добро комунистическо семейство, което добре е посрещало Тодор Жиков, така че тези приоми - да съдиш някого, за да му запушиш устата, вече сме ги изтърпели и най-малкото ще се изплашим от олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase