Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова, която е председател на работна група "икономика" в преговорите с РСМ, категорично е отказала да води българската делегация за срещи в Скопие.
 
Нейната визита бе уговорена след съвместното заседание на двете правителства в София, като се обяви, че вицепремиерът по икономиката ще бъде в РСМ цели четири дни, за да се даде старт на работата на петте съвместни комисии, пише „Епицентър“.
 
След това обаче президентът Пендаровски прие делегацията на сепаратистката ОМО "Илинден", която настоява за признаване на македонско малцинство у нас.
 
Това накара Нинова категорично да откаже визитата. Аргументът й пред министър-председателя Петков е бил именно срещата на президента на РС Македония със сепаратистката организация ОМО "Илинден".
 
"Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че наше посещение сега е унизително за националното достойнство на България", мотивира се Нинова.

Лидерът на БСП препотвърдила твърдата си национална позиция. Спешно на нейно място е определен да пътува министърът по иновациите и растежа Даниел Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase