Снимка: архив, БГНЕС

"Мораториумът върху цената на тока трябва да отпадне, когато КЕВР е с нови хора, така че да сме сигурни, че техните решения ще защитават всички граждани", заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти на годишния форум на „Дарик радио“.

Още по темата

"Бях информиран, че има много сериозни причини за смяната на ръководството на „Булгаргаз“ – изборът на доставчици, как част от търговските сделки са били направени, изглежда, че са се случвали на база неправилни или грешни решения, но резултатът е един и същ  - имаме по-високи цени на газа, отколкото трябва да имаме. Не може да се събуждаме на 1 януари и КЕВР да каза, че цените на газа трябва да се качат с още 30%", коментира Петков случващото се в газовото дружество.

Премиерът каза, че  изборът на новото ръководство е изцяло на БЕХ и енергийния министър, но очаква, че този тип решения на предишния борд няма да бъдат взети занапред.

Най-вероятно част от решенията има договорености, от които не можем да избягаме като държава, но се надявам следващите да не вземат такива, каза Петков, цитиран от bTV.

По думите му, ако имало работещ регулатор, то той щял да постави под съмнение искането на „Булгаргаз“ за повишение на цените.

"Автобиографиите на всички тези хора ще бъдат гледани критично. Аз се доверявам на министър Николов, а той на БЕХ, че тези хора са годни да свършат работата", каза Петков.

Какво още каза премиерът вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR 

Коментари Напиши коментар

302

Анонимен

преди 6 месеца

Споко, Русия сега ще го вдигне с 1000% на ден

301

Просто Киро

преди 6 месеца

Това с тока и газа е проста работа

300

Умник

преди 6 месеца

БЕХ назначава независим орган. А "просто Киро" не е отговорен. Абе той там за *** за зеле ли стои