Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
 50-ият конгрес на Българската социалистическа партия (БСП.) стартира днес в столицата. Очаква се на него делегатите да решат дали да приемат оставката на лидера Корнелия Нинова, подадена от нея самата след резултатите от изборите през ноември.
Още по темата


Единственият ясен кандидат за поста е Крум Зарков, който преди началото на конгреса призовава Корнелия Нинова да изпълни обещанието си за оставка, предаде БНР.

"Не трябва да си заравяме главата в пясъка, а трябва съвсем спокойно да отворим процедура, на която различни кандидати да изложат своите тези, своите виждания, своите идеи и в крайна сметка партията да реши пътят, по който ще поеме.", допълни той.

Според думите му, този път може да е нагоре и ако тя (Нинова) държи на думата си, би трябвало да продължи по пътя, който самата тя начерта, а именно да подаде оставка и да отвори пряк избор, на този пряк избор да се кандидатират всички, които имат това право.

Коментари Напиши коментар

35

Надя

преди 3 месеца

До АзБорисов е класи над крумчо ....

34

Анонимен

преди 3 месеца

И Зарко не е става. Не е доказал с нищо, че добър.

33

1918

преди 3 месеца

То вече не остана някой който да има идеи и външен вид в партията. Толкова години само крадене от бездарници, а тези драпащи за власт още по-зле. Комунистите искат властта, но партийците не им я дават.