Снимка: Пресцентър на Българската социалистическа партия

БСП е в управлението на държавата и това е ясен знак, че основният фокус трябва да бъде насочен към разрешаването на проблемите на българите, а не да се занимава с вътрешнопартийни избори. Това заяви членът на Националния съвет на БСП Крум Дончев преди началото на Конгреса на партията.

Още по темата

По неговите думи именно сега е моментът, в който социалистите трябва да покажат, че имат волята и потенциала да се борят срещу онзи неолиберален модел на управление, който ни заличаваше като нация, и който докара държавата до огромно социално разделение през последните 10 и повече години.

Дончев подчерта, че БСП има огромен експертен потенциал, което не само я прави достоен коалиционен партньор, но и партньор имащ умението и гъвкавостта да приема всяко по-добро предложение.

"Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон. Председателят Нинова е избрана в пряк избор от всички членове на партията и трябва да довърши мандата си. Всяко различно мнение от това, публично назовано, е директен удар по всеки социалист.

Политиката и спортът са много близки като стратегическа постановка, защото и в двата случая става въпрос за отбор, който трябва да е обединен в името на една кауза, а не да използва подхода на индивидуализма или така нареченото сочене с пръст. Соченето с пръст към една личност е пагубно за цялата партия и нейните симпатизанти. Победите и загубите трябва да са обект на колективна отговорност, като съответно и двете трябва да бъдат анализирани прецизно и усърдно, за да може винаги да се върви в посока на допълнително усъвършенстване", категоричен бе Дончев.

Коментари Напиши коментар

8

Мунчо

преди 3 месеца

БСП ?! Няма такава партия.....

7

извод

преди 3 месеца

Спорта е бизнес, политиката също!

6

Човекът

преди 3 месеца

Един подвиг да имат тея оправляващи та да може да се развива държавата от старото управление да ги Елиминират 30 години са там и неса мръдна ли милиарди се източника от тогава