Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България е неприемливо и безпредметно. В страната ни няма постоянно базирани съюзнически контингенти и бойна техника. Това се каза в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

 
„Суверенното решение за подобно постоянно присъствие или временно разгръщане принадлежи на България, в съответствие със съюзните ни ангажименти. Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било“, посочва Радев.
 
България се оказа в центъра на напрежението между НАТО и Москва заради струпването на руски войски около Украйна в последните седмици. Руското външно министерство поиска силите на НАТО да напуснат България и Румъния, въпреки че Алиансът вече отхвърли настояването да се оттегли от приетите след 1997 г. страни членки.

 

Коментари Напиши коментар

286

Върбан

преди 10 месеца

До Анонимен 314. --- Радев който иска да го обяви и за марсианец. Според мен е важно че с това си изказване подкрепя НАТО, срещу Русия. Кирчо още преди изборите каза че няма да се достроява АЕЦ Белене. Ако някой знае някакво реално действие на Радев или Кирчо в полза на Русия да каже. Аз не се интересувам чак толкова от политика че да знам всичко.

285

Долу Русия

преди 10 месеца

Американските танкери с газ пристигнаха. Цената на газта хвърчи здраво надолу. Борисов в затвор

284

Долу Русия

преди 10 месеца

Хич не ми дреме кво иска Русия. *** да палят тротинетки те и марш в Кремъл. Аз съм ЕВРОПЕец. Не съм дърт пенсионер *** и не подкрепям Русия. Не искам руска газ.