Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тестът ми за COVID беше направен и разбрах, че съм болен след КСНС. Бях се подготвил за такъв тест, защото се срещам с много хора и ги правя регулярно, заяви в предаването "На Фокус" по Нова телевизия председателят на НС Никола Минчев.

Той категорично отхвърли обвиненията, отправени от проф. Костадин Ангелов, според когото разболяването на Минчев било удобен повод, за да не се случи визитата на премиера Кирил Петков в Северна Македония.

Още по темата
"Не ми е приятно някой да се възползва от здравето ми за удари срещу политически опоненти. Аз не бих го направил. Не трябва да се спекулира със здравето", заяви Минчев и допълни, че подобна теза очевидно се опровергава, тъй като посещението на Петков ще се състои.

На въпрос имал ли е симптоми, за да си направи теста след КСНС, той отговори, че не имал. Минчев добави, че си е правил тест предния ден - в неделя, и той е бил отрицателен.

"Аз съм карантиниран, но нямам тежка симптоматика и го отдавам на това, че съм ваксиниран", заяви председателят на парламента.

Минчев коментира и протеста срещу зеления сертификат през седмицата.

"Бих дал ясна негативна оценка не на самия акт на протестиране, но бих дал негативна оценка на желанието на определени хора да ескалират ситуацията, така че да се стигне до сблъсъци и щурм на парламента. Това трябва да бъде посочено като недопустимо поведение. И то от народни представители, които са избрани да работят в тази институция", заяви Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase