Днес отново прехвърчаха стрели между управляващата коалиция и Иван Гешев, като бе поискана отново оставката на главния прокурор. От прокуратурата пък отговориха, че това е вмешателство и кризисен пиар.

"Отговорът на прокуратурата беше странен. През 2019 година обяви, че това с разделението на властите не му хареса. Днес обаче той вижда заплаха при разделението на властите. Става дума за декларация на управляващото мнозинство. Декларация, която сме правили неведнъж и преди да бъдем в парламента. Протестирали сме, затваряли сме улици и булеварди", каза депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него главният прокурор няма никаква подкрепа.

Още по темата
"Да си главен прокурор не е голяма житейска мисия, не би трябвало да е голям проблем той да подаде оставка. В нашата декларация изброихме с факти защо смятаме така. Нашата цел е друга, не да сменим Гешев и да сложим Иван Иванов или Георги Георгиев. Искаме да променим законите", допълни Мирчев.

Той смята, че е важно дали ДПС и ГЕРБ, които заявиха, че са отворени към такива промени, ще ги подкрепят.

"Днес не реагираха на искането ни за оставка. Надявам се ДПС да са искрени в заявката, която правят. В предизборната програма на ГЕРБ е записано, че те ще се борят за съдебна реформа. Да се надяваме, че те ще изпълнят това обещание към своите избиратели", подчерта народният представител от ДБ.

Мирчев коментира и случая със Сотир Цацаров, на когото беше отнет достъпът до класифицирана информация от ДАНС. По думите му и тук целта не била да бъде заменен с "наш човек", а за промяна на закона.

"Искаме КПКОНПИ да няма опция да се превърне в бухалка срещу неудобни. Дали е имало натиск или не - всеки може да твърди каквото иска", добави Иво Мирчев.

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 1 седмица

Ха-ха-ха! Никой не ти вярва, нито вярва на де би ли те от ДБ.

81

хайнрих химлер

преди 1 седмица

Тая svinq живее в Горна баня, палиха му колата, щяха да го бият пред апартамента му. Не е много читав, да знаете.

80

Мирчев

преди 1 седмица

Мирчев: Целта ни Е да сменим Гешев и Цацаров с "наши хора" .... а после кметовете ... общинските съветници ... администрация ... шефове на държавни дружества ... шефове в полиция , съд и прокуратура ... да сложим наши обръчи от фирми да усвояват евросредствата ... а и да не забравяме митници... болници ... медии ... комисии... дружествата с държавно участие ... абе всичко . Власта трябва да е овладяна до най-ниско ниво за да няма издънки когато започнем да си пълним чекмеджетата ....