Снимка: БГНЕС, архив

Иван Гешев не е най-големият проблем. Най-големият проблем са инфлацията и високите сметки. Инфлацията се е покачила толкова драматично, това изяжда доходите на хората, заяви пред БГНЕС народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев, след като управляващото мнозинство поиска оставката на главния прокурор от трибуната на Народното събрание.

Още по темата
Според Гаджев управляващите се бавят ненужно дълго.

"Съдебна реформа се прави със законопроекти. Такъв законопроект няма внесен в Народното събрание. Ако месец и половина им трябваше за една декларация, да видим колко време ще им трябва за законопроектите", каза Гаджев и отбеляза, че ГЕРБ са направили много стъпки в годините на управлението, за да се подобри съдебната система.

"Това, което сме правили през мандатите, са законодателни промени за систематизиране на съдебната система, за да може ефективно да раздава правосъдие. Доколко тя се справя с тази задача, е въпрос на анализ. Не е важно да се правят законодателни промени на дадено лице на принципа "стани да седна", а как да се подобри работата на институциите. Най-вече да се подобри ефикасността на самите съдии и прокурори. Също и бързина на съдебния процес, за да не се бавят делата с години", категоричен е Гаджев.

Според него най-важно е управляващите да се справят с високите цени на тока.

"Доколко се опитват да се сменят наратива, ще видим дали ще успеят, но важно е да се справят с цените на тока. Това е най-важното нещо към момента. Как ще се справим с поредната вълна на ковид, ако болниците не могат да си платят сметките за ток", запита депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase