Снимка: БГНЕС

Казусът с PCR теста на председателят на НС Никола Минчев продължава.

Въпреки че той публикува резултата в социалната мрежа Facebook, от ГЕРБ продължават да имат съмнения и настояват Минчев да каже къде е бил направен PCR и от кого.

Заради положителния тест на шефа на парламента под карантина бяха поставени 28 участници в заседанието на КСНС при президента Румен Радев по темата за членството на РМС в ЕС в понеделник.

Според бившия здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ има редица несъответствия между наличната информация и сроковете, при които може да бъде направено изследването.

Ангелов коментира, че има две възможности - или тестът е направен след КСНС, но PCR не може да излезе за толкова бързо време и обикновено е два часа, или тестът е взет преди КСНС.

"Ако тестът е взет преди КСНС, той е имал симптоми преди КСНС и появата му на КСНС е безотговорно поведение“, коментира той.

Според Ангелов положителната проба на Никола Минчев може да има връзка с планираната визита на премиера Кирил Петков в Северна Македония, която беше отложено заради карантината на Петков.

"Това беше животоспасяващ ход за българското правителство и за премиера Петков, защото в противен случай той нямаше да може да изпълни, това което декларира от трибуната на НС. В крайна сметка президентът издърпа ушите на премиера Петков с КСНС", посочи Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase