Протестът срещу "зеления сертификат", който се проведе пред сградата на Народното събрание в София, стана главна тема за днешния ден.

"Това е първият голям протест за новото управление на държавата. Всеки има право на протест стига да не се достига до така ескалация на напрежението и да има пострадали. Диалогът е ключът към решаването на всеки един проблем", заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в рамките на един мандат много неща могат да бъдат променени, но съществената промяна не може да стане за толкова малко време.

"На този етап има диалог в Народното събрание, имаше го и по време на подготовката на споразумението. Коалиционната култура е нещо, което тепърва научаваме, но това е правилният път", посочи гостът.

"Аз бих дал висока оценка на това как се справя БСП в тази коалиция и смятам, че мораториумът беше едно много добро решение. Това беше единственото спасение, за да могат хората да понесат тези цени", каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.  

И заключи, че ще изготвят нужните компенсаторни механизми по време на този мораториум.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase