"Темата за "зеления сертификат" е ракетоносител на една от политическите партии в българския парламент. Те са организатори на протеста. Всички  български граждани, съгласно Конституцията на България, имат право на протест. Въпросът е той да не ескалира. За съжаление, това, което се случи днес, няма нищо общо със законите на страната и затова отговорността е на организаторите", каза депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов за "Денят ON AIR".

Той смята, че ескалацията на напрежението е, за да се подсили идентичността на "Възраждане".

Още по темата
"Такъв протест като днешния на хора, които не са съгласни с въвеждането на мерките, виждаме в много европейски страни. "Зеленият сертификат" не предпазва от заболяване, а от разширяване на заболяването - нещо, което е много по-различно, защото когато говорим за въздушно-капкова инфекция, трудно може да се намери мярка, която да изолира напълно всички граждани", допълни д-р Адемов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител е категоричен, че за да са ефективни мерките, те трябва да се спазват.

"Европейската тенденция е да се следи броят на хората, които постъпват в болници, особено тези, които постъпват в интензивното. И затова управляващите днес са приели нов план, където основният критерий за въвеждане на нови мерки е хората в интензивните легла. Остава впечатлението, че ние управляваме кризата, а тя управлява нас. Отдавна е ясно,че Омикрон е този, който заразява бързо", подчерта д-р Хасан Адемов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase