Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От ДБ призоваха компетентните органи бързо да проверят твърденията на журналиста Атанас Чобанов от разследващия сайт Bird.bg, че спрямо него е отправена заплаха.

Зарко Маринов от политическата сила отсече, че често прокуратурата и компетентните органи обръщат гръб на престъпността и разследващата журналистика остава единственото средство за разследване.

„От ДБ призоваваме правоохранителните органи бързо и ефикасно да установят и да предотвратят заплахите срещу Чобанов и да установят дали те идват от лица, засегнати от списъка „Магнитски“, както самият Чобанов предполага“, каза Маниров.

Йордан Цонев от ДПС също коментира, че в европейска България не може да има заплахи а журналист независимо от това за какво става дума в неговите разследвания.

„Разследващите трябва да кажат има ли заплаха и откъде идва тя и ако има виновни да бъдат наказани с л строгост на закона“, призова той.  

 

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

В България така няма. Ума само слугинаж който обслужва силния на деня5

10

Анонимен

преди 1 година

Разследващата журналистика е платена журналистика на която може да си платиш за да окаля когото и посочиш. Вече е нужно да убиваш някого. Достатъчно е да им платиш и да насъскаш срещу него журналистите и те ще го разкъсат.

9

Анонимен

преди 1 година

Истината е че Христо получава пари от Прокопиев, а той пък ги взема от НПОта и фондации.