Снимка: БГНЕС

Въпреки въвеждането на задължителния зелен сертификат за достъп до парламента, депутатът от ИТН проф. Андрей Чорбанов няма да представи документа си на влизане на работното си място.

Съгласно приетото в петък решение на НС от 24 януари всички народни представители, служителите на администрацията, съветници на депутатите и представителите на медиите трябва да представят зелен сертификат, за да влязат в сградата на парламента.

Още по темата

"Искам да видя как и от кого ще бъда спрян. Разглеждането на темата за зеления сертификат за парламента не беше свързано със законността. Според правилника на НС всеки депутат трябва да присъства на заседанията и никой не може да го ограничи", заяви проф. Чорбанов пред Нова телевизия.

Той допълни, че ако определен работодател въвежда задължителен зелен сертификат за служителите си, то би следвало да осигури безплатно тестване на неваксинираните в екипа.

Според него не вирусът, а здравната ни система е причина за високата смъртност сред заразените с COVID-19 у нас.
Проф. Андрей Чорбанов добави, че стои зад казаното от него преди дни, че Омикрон гази ваксинираните така, както прасе минава през люцерна.

„Факт е, че и ваксинирани боледуват изключително масово. Ние сме против зеления сертификат за където и да било. Не смятаме, че е ефикасен. Хора със сертификати могат да заразяват други хора”, категоричен бе Чорбанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase