Снимка: Pixabay

Управляващата коалиция работи по мерки и мораториумът върху цените на тока, парното и водата може да падне и по-рано от 3 месеца. Това заяви пред Нова телевизия Андрей Гюров, председател на ПГ на „Продължаваме Промяната”.

Още по темата

„Дали сме срок от 3 месеца, който не е задължително да бъде спазен. Целта на мораториума беше да се даде време на правителството да влезе в своите функции, да се види къде има течове и напрежение и как могат да бъдат балансирани. Работи се много по въпроса, подготвят се мерки, когато балансите бъдат вкарани в системата мораториумът може да падне”, заяви Гюров.

Той призна, че това не е пазарна мярка. „Тя не се използва в нормална балансирана среда. Но ние сме в кризисна ситуация. Нашата система не е достатъчно справедлива и достатъчно правилно регулирана, така че да поеме външните шокове”, заяви Гюров.

От „Продължаваме Промяната” към момента нямат номинация за председател на КЕВР.

„Искаме да направим конкурса за председател на КЕВР възможно най-открит и най-много хора да кандидатстват и да изберем най-правилните експерти”, заяви Гюров.  

„Искаме да направим действащ и работещ регулатор, който да отчита интересите на всички по веригата в тази енергийна система. Ако изберем тези хора и те са независими и почтени хора, те ще могат да работят в интерес на гражданите”, заяви Гюров.

 

Коментари Напиши коментар

24

Страхотна промяна

преди 7 месеца

Много ми хареса промяната. Миналата година за декември 140 лв. за газ. Сега 280 лв. Усещането е страхотно, с нетърпение очаквам ток, вода и други сметки. А с най-голяма нетърпение чакам сметките за януари.

23

Анонимен

преди 7 месеца

Нещата са толкова зле и така са объркани, че управия няма и няма да има. Глупавите хора продължават да повтарят като папагали, че ГЕРБ са виновни. Дали това ще ви плати сметките.

22

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен....E защо не ги смениха от април до сега както много други смениха?С изтекъл мандат са отдавна ,много чудно,защо ли !? Не знаеха ли? Сега ние плащаме за това и се чудим как да си платим сметките.