Снимка: Bulgaria ON AIR

Националното ръководство на СДС изключи всички членове на бургаската организация, като основният мотив е неплащане на членски внос. Според изключените, това е опит на сегашния председател на партията - Румен Христов, за служебна победа на предстоящата национална конференция.

Членът на НИС на СДС Дончо Златев определя като скандално и смехотворно твърдението, че на практика четирите областни структури на СДС - Бургас, Сливен, Кюстендил и Разград, са се самоизключили, защото не са си плащали членски внос.

"Самото ръководство вече няколко месеца не предоставя информация на структурите към коя банкова сметка да преведат парите. Банковата сметка на СДС беше блокирана заради задължения към НАП и към момента структури не са наясно коя е активната сметка на СДС", обясни той.

Според областната структура на СДС Бургас, Румен Христов разчиства сметки с различномислещите в партията, тъй като се кандидатира отново за председателския пост.

"Само преди няколко седмици аз входирах в НИС искане за колективна оставка на цялото ръководство. Като мотив посочих катастрофалните резултати на последните парламентарни избори, на които СДС достигна историческо дъно от 12 000 преференции", посочи още Златев.

Причината за тези резултати, според СДС Бургас, е обезличаването на партията, която се яви на парламентарните избори в коалиция с ГЕРБ.

За Bulgaria ON AIR зам.-председателят на партията - Емил Кабаинов, заяви, че има правила в СДС, които не са спазени и тепърва ще се изяснява как да се процедира. И допълни, че въпросите за коалиране с други партии се решават от Националния съвет на партията.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Коментари Напиши коментар

14

Извод

преди 5 месеца

Явно и други като "хайде почна се" мислят, че СДС са в част от правителството, а после се чудим някои как барековци, сидеровци, копейкини, немити и джей патриоти (Слабаков и Джамбазки) влизат в парламента.Драма!

13

До хайде започна се

преди 5 месеца

Колега, ти знаеш ли къде се намираш.Абе може ли да си *** като Винету и да се буташ да пишеш.

12

помнещ

преди 5 месеца

Ако трябва да се възроди позабравена партия в политическата партийност,то това съм съгласен да е БЗНС! Партия нямаща нищо общо с комунизма! Не говоря за Петковистите! А за оригинала БЗНС! Но това СДС от крадци и приватизатори на огромният паричен и материален ресурс от соца,съм твърдо ПРОТИВ!Нека СДС си остане в историята! Там му е и местото!-:(( Това да изгониш българина на улицата и му откраднеш завода,предприятието и го откраднеш е-:( Това беше СДС 1989 г!-:((КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ!!