Снимка: БГНЕС

По отношение на обявяването на новия министерски съвет - проектът утре ще бъде разгледан, ГЕРБ ще бъде в залата и ще гласува против и трите точки. Това обяви пред NOVA председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя обясни и защо от партията, която сега са в опозиция, са решили да гласуват по този начин.

"На първо място - смятаме, че не е възможно да подкрепим кандидат за министър-председател, който съзнателно е нарушил Конституцията, в която ще се закълне утре, при условие, че бъде избран", каза Атанасова и добави, че едва ли е имало вариант, при който ГЕРБ би подкрепил проектокабинета на Петков.

"Твърде противоречиви заявления имаше. Едно споразумение, в което категорично липсват дати за изпълнение на ангажиментите, под който са сложили подписи лидерите на четирите партии. За нас този кабинет е политически Франкенщайн. В него има твърде много хора със спорна политическа биография. Вие споменахте името на Бойко Рашков. Този човек е бил комунистически кандидат за главен прокурор. Слава Богу, че президентът Стоянов тогава не е подписал указа. Този човек през последните 7 месеца ползваше МВР за пиар акции", заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според нея изказването на Рашков, че разследването на "Хемус" ще доведе до промени в някои парламентарни групи, е недопустимо за кандидат за вътрешен министър.

"Най-малкото, защото той не е последна инстанция. Има български съд и прокуратура. Бойко Рашков не може да казва коя парламентарна група ще се увеличи или ще намалее", добави Атанасова.

Тази седмица от ГЕРБ имаха и още две екшън операции - отиващият си служебен министър на културата призова партията да си ходят от 16 и 17 етаж на НДК, а втората беше протестът на ГЕРБ в подкрепа на "Труд". Според нея това са нормални отношения в политиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase