Снимка: БГНЕС

Финалните текстове по коалиционното споразумение за съставяне на правителство са готови. Лидерите на четирите формации ПП, БСП, ИТН и ДБ съобщиха, че е изчистено всичко по законодателната програма.

Очаква се днес до края на деня да бъде одобрено коалиционното споразумение.

Споразумението се очаква да бъде оповестено, след като Националният съвет на БСП го одобри. Пленумът е насрочен за 13 часа. Преди това коалиционното споразумение ще бъде обсъдено от Изпълнителното бюро.

Колективният ръководен орган на социалистите няколко пъти не можа да проведе заседанието си. След серия от заседания и срещи с лидерите на "Продължаваме промяната" в парламента и на "Позитано 20", до момента е постигнато съгласие по всички спорни точки в сферата на социалната политика и състава на Министерския съвет.

Коментари Напиши коментар

18

Зоро

преди 5 месеца

Айде честито ви правителство на ДС с водещи артисти киро Лъжеца и асен Крадеца, под майчинския поглед на другарката Нинова и направлявано от Масква!!!

17

До 2

преди 5 месеца

Орел и рак, и щука по някаква си слука държавната софра отново ги събра! Предстои яко плюс.кане!

16

До 4

преди 5 месеца

Е така е, но и ББ СЪЩО Е ОТ БКП. ТАКА ИЗЛИЗА, ЧЕ БКП НИКОГА НЕ Е БИЛА СВАЛЯНА ОТ ВЛАСТ. ПРОСТО УПРАВЛЯВА С РАЗЛИЧНИ СВОИ ДЕЦА. Което е и обективната истина!