Има условия, които да направят бъдещото правителство стабилно, категорични са експерти.

Едно от тях е силна политическа фигура за премиер. Достатъчно ли ще е това бъдещият кабинет да завърши 4-годишния си мандат?

Преговорите за бъдещия кабинет протичат с нормално темпо и вещаят стабилно управление с добра коалиционна формула, смятат политолозите.

Още по темата
"Това ще позволи не само на партиите да съхранят техния имидж, а не да се размият, както се размиваха в една друга коалиция с един бивш премиер. Коалицията да продължи да действа", смята политологът Слави Василев.

Според него обаче поведението на левицата очертава БСП по-скоро като центристка партия, което я разграничава от коалицията "на промяната".

"С това ръководство БСП се представя като риск за бъдещото правителство и се надявам партията да съумее да излъчи много по-конструктивно ръководство, което да е отворено към промяната. Явно това ръководство е зависимо от прокуратурата", подчерта политологът доц. Мария Пиргова.

Спорна се оказва евентуалната номинация на Корнелия Нинова за вицепремиер или министър.

"Не бих се учудил всеки един от тях, включително и Нинова, да вземе пост в изпълнителната власт. В крайна сметка, тя доста дълго време се бори за това. Ключова за продължителността на живота на бъдещия кабинет е фигурата на министър-председателя", категоричен е Василев.

"Кирил Петков все още не се е наложил като силна фигура, но конструкцията и обширният документ ми вдъхват доверие и оптимизъм", подчерта той.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов и телевизия Bulgaria ON AIR
 

Коментари Напиши коментар

49

П.К. инк.

преди 5 месеца

След пълен провал на изборите и фиктивни оставки...вещаят "стабилно" правителство??? И тук важи старата истина - със стари к. - нов бардак???Но, тук виждаме големите натегачи и ***, сред които се откроява особенно единия от тях и всички го познавате отлично. Така, че техните изявления и прогнози СА НА ОБРАТНАТА СТРАНА. Още от сега в тези техни "преговори" се открояват, преди всичко, големите им претенции и боричкане за постове и привилегии??? И "стабилното" им прогнозиране отива на кино...

48

Снимката

преди 5 месеца

на доцентката демонстрира цялата "увереност". Пък и в заглавието се мъдри едно ВЕЩАЯТ.... Може да се чете не само МЕЖДУ редовете, но и БЕЗ редовете.

47

Анонимен

преди 5 месеца

И ТОВА ОПУЛЕНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ОБУЧАВА ДЕЦАТА НИ- ПОЗОР. ИНФЛАЦИЯТА ВЕЧЕ ЗА ХРАНИ Е 40%, ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ- ТОВА Е ОСТАВАНЕ НА СТУДЕНО - НЯКОИ НЯМА ДА ИЗДЪРЖАТ И НА ГЛАД- НО ГОСПОЖАТА НИ УБЕЖДАВА ФЪФЛЕЙКИ, ЧЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО- НЕ НЕ Е ТОЧНО- НЯМА БЮДЖЕТ НЕКАДЪРНИЦИ, ДО СЕГА ТЕ ТАКОВА Е НЯМАЛО.