Снимка: БГНЕС

Действията на членовете на Съвета на директорите на ДКК уронват както престижа на Министерство на икономиката, така и на самото дружество. Това е сигнал, че този състав на УС не иска да промени модела на управление на дружеството.

Това заяви служебният министър на икономиката Даниела Везиева във връзка със скандала около Държавната консолидационна компания (ДКК) и освободения директор Ваня Караганева.

Може би решението за освобождаването им е закъсняло, но когато аз станах министър проведох среща с тях, те ми обясниха, че предходното управление е било свързано с разпореждане от страна на министрите, било им е налагано взимане на определени решения.

Още по темата

Подадох ръка да работим заедно, защото считам, че трябва да има приемственост и опитът им ще допринесе за това да изчистим ДКК от всички обвинения.

Наистина мислех, че с тези хора можем да работим по една обща кауза. Да, ще поискам оставката на тези трима членове. Много ме изненада медийната им кампания, каза още Везиева. И поясни, че изнесени от тях твърдения не отговарят на истината, както и декларацията, която била подписала директорката, съобщи Везиева, визирайки Караганева.

По думите ѝ не е вярна и информацията, че Караганева е подписала нов договор за адвокатски услуги и че е нанесла щета. Според нея сега, когато министерството се бори да направи процесите прозрачни и законни, този медиен интерес им служи за нещо. "За какво - явно ще стане ясно след време", посочи министърът.

Тя беше категорична, че не се притеснява от проверки, а начинът, по който се изнася информация, която не отговаря на истината. Според нея е имало опити за удар върху военнопромишления контекст.

"Всичките инсинуации, които се опитаха да направят, не са от полза от никого. Всеки един опит да окаляме този бизнес ще ни струва страшно много средства", уточни Везиева, цитирана от БГНЕС.

Драмата с ДКК започна в понеделник, когато Съветът на директорите обяви отстраняването на Ваня Караганева заради редица нарушения, които успяла да извърши за краткото време като втори изпълнителен директор на компанията. Само ден по-късно принципалът - министърът на икономиката Даниела Везиева, поиска оставките на трима от директорския борд - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска заради решението да освободят Караганева.

Коментари Напиши коментар

25

1

преди 5 месеца

Още един балон на герб-комунисти се пукна,няма нищо вярно от изнесеното за Караганева,а тази каназирева сестра на бившия областен управител на Пловдив ли е,тя беше много близка с ДПС,но после премина в редовете на герб-комунисти.

24

Анонимен

преди 5 месеца

Иска оставки на директори,освободили някой нарушил закона....това не е ли протекция...или само аз не разбирам. .......

23

Анонимен

преди 5 месеца

Големи драми докато назначат правилните калинки от родата.