Работните групи на "Продължаваме промяната", БСП, ИТН и ДБ се разбраха за 50 социални мерки по време на преговорите. 
 
"Доволни сме от преговорите. Аз съм участвала в групата по туризъм, но заедно с колегите от социалната комисия сме изработили пакет от мерки, които представихме на тези обсъждания. Това беше един нов формат. Най-много ми хареса, че между отделните политически партии се търсеше консенсус. До момента винаги политиците са гледали много челно и остро да се противопоставят, докато тук моделът на водене на тези преговори, начинът на представяне на политиките, начинът на одобрение на конкретните политики беше нов. Тези преговори ще бъдат успешни. Съвсем скоро ще имаме сключено коалиционно споразумение и се надявам да имаме и правителство", коментира депутатът от БСП Вяра Емилова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя подчерта, че българският народ вече е изморен от избори. 
 
"Вярвам, че "Продължаваме промяната" и ние като партньори в новото коалиционно правителство, ще направим възможно с другите политически партии да си стиснем ръцете и България да поеме в посоката, в която трябва да върви. Противопоставянето, което видяхме през изминалите години, не доведе до нищо добро и България върви към дъното. Време е за промяна с млади, амбициозни хора", заяви Емилова.
 
Тя изтъкна, че от БСП искат да има преизчисляване на пенсиите към 2018 г. и добавката от 120 лв. да остане до края на Ковид кризата. 
 
"По-важното в момента е да погледнем политиките, които предлагаме за младите хора, защото те са бъдещето на нашата страна. Ние предлагаме както краткосрочни, така и дългосрочни мерки. Това са политики за семейно подоходно облагане за младите семейства. Важно е младите семейства да имат сигурност, което става, когато са икономически независими и стабилни", поясни Емилова.
 
Депутатът от БСП добави, че има съгласие между отделните политически партии за безплатни детски градини и каза, че те предлагат и безплатни лекарства за деца до 14 години.
 
"Подкрепяме мярката да се глобяват работодател, счетоводител и работник, ако получават заплата в плик. Този сектор трябва да се изсветли. Това се случва, защото бизнесът не е дотам развит. Трябва да престанат порочните практики. Тази мярка би донесла и повече пари в бюджета", разясни още Емилова. 
Предложенията на БСП са били приети от другите политически партии и тя се надява да предложат една добра социална политика. 
 
"Туризмът е един от секторите, които се развиват много бързо, но и е най-засегнат от Ковид кризата. Много са туроператорите и ресторантьорите, които не могат да упражняват бизнеса си заради мерките, които бяха наложени. Предложихме краткосрочни, стратегически и дългосрочни мерки. Една от мерките в дългосрочен план е обединение на бранша. В момента имаме над 100 организации, които самостоятелно работят и всеки иска нещо. Докато не стане цялостното обединение на брашна, няма как да тръгне напред", изтъкна депутатът от БСП. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

36

Преди да коментирате

преди 5 месеца

Нали всички сме големи "Европейци " - Я се поинтресувайте в коя нормална Европейска държава заплатата се плаща на ръка или в плик ?! Само в Бг ли още не е ясно че всичко се променя , и ние няма как да правим вечно изключение !! Корупция ИМА навсякъде , и винаги ще я има под една или друга форма , НО НАВСЯКЪДЕ вече се говори за нейното ограничаване , защото системите се задъхват , и ако сикаме да живеем нормално , трябва да се променим !!

35

ХА , ХА БИЛИ ДОВОЛНИ

преди 5 месеца

..ама Корни иска СПОРАЗУМЕНИЕ...и сиренцето да е с пари и точни постове..ха,ха,хааааааааа....а , не после "тарикатски обяснения".....

34

Анонимен

преди 5 месеца

Тя подчерта, че българският народ вече е изморен от избори. . . . . Докато в БСП има такива като Нинова, Гечев или Овчаров тази партия за мен е неизбираема! Не разбирам българите вече защо не могат да се освободят от комунистите все още? Професора с 80%-ните е прав само числото е занижено т.е. повече от 100% са, залагам дипломата си по математика или по сленга на тази страница антиматематика!