Снимка: БГНЕС

"Можеше да има много стабилно управление между партиите на промяната, ГЕРБ и СДС. Учуден съм да разбера как по-приемливи станаха световният шампион по фалиране на банки.", каза Бойко Борисов по време на конференция на младежката организация на партията му в Арбанаси и допълни, че над 70% от хората не са излезли да гласуват.

Още по темата

Според него проверката на Бойко Рашков е трик.

"Така съжалявам за Хемус. Всичко това десетилетие ще стои така", каза лидърт на ГЕРБ. По думите му, до края на годината магистралата "Хемус", щяла да стигне Велико Търново. "Те няма да го направят и пуснат. Велоалея не могат да направят за една година. Чух за магистралата между Констанца и Истанбул. Чакайте, вие не сте си вързали големите градове на запад и север. Ужасно пътуване. Мантинелите да заснемат уважаемите медии. Една мантинела няма подменена нито по "Хемус", нито по "Тракия", заяви Борисов.

"Вашите деца ще връщат онова, което причиняват тези хора тихомълком без да се знае за какво, всеки понеделник по половин милиард се тегли. Тези тегления ние много пъти сме ги обсъждали, защото няма човек, който не иска да не са безплатни детските градини, да не се плаща ДДС и данък.

Само социалните мрежи, които предложиха вчера, са около 15 млрд. лева. Бюджетът се прави от управляващите, защото основното мерило е да спазиш дефицита. Сега ще си затраят, като ги гледам инфлацията ще отиде към декември 10%", прогнозира той.

Според него няма шанс да мине бюджета. "Когато създадохме ГЕРБ, някои от вас не са били родени", обърна се той към младите хора в партията. "Амбицията на младостта и мечтите са много хубаво нещо, ако се съчетаят с опит", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и ситуацията с COVID-19 у нас. "На всичко съм вярвал, но не и когато си пръв по смъртност в света да дадеш медал и да кажеш, че си се справил с кризата. Моргите са пълни, коридорите са пълни с чували. Ден с 200 загинали се играе хоро", заяви той.

На конференцията бе и Томислав Дончев, както и Тома Биков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase