Снимка: БГНЕС

Намеси ли се Турция в избориня процес у нас? Днешните твърдения на Бойко Рашков изкараха протестиращи пред турското посолство.

"Много внезапно станаха тези спонтанни протести. Не вярвам в спонтанните протести в България. Не мога да кажа дали Турция се намесва. Вътрешният министър казва твърде много неща, които не са истина. Защо за намесата на Турция не се говореше на предишни избори? Този изборен туризъм не е от вчера", коментира пред Bulgaria ON AIR проф. Николай Овчаров от Инициативният комитет, издигнал проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент.

Той изтъкна, че това става в навечерието на втория тур на изборите, а вече цял месец ни се набивала мантрата, че зад Герджиков стои Турция.

"В 21 век сме разделени, настроени са брат срещу брата, баща срещу деца... Защо? Заради доста милиарди, които идват сега, това е в основата", подчерта проф. Овчаров в предаването "Денят ON AIR".

"От ДПС още преди 3-4 месеца, когато стана конфликтът им с Радев, ясно казаха, че ще гласуват против Радев. Карадайъ не каза да гласуват за Герджиков, каза им да гласуват по съвест. Проф. Герджиков няма никакво отношение към тази работа, той изразява дясното пространство", каза още археологът.

"Не виждате ли пълзящ преврат към една полупрезидентска република", попита на свой ред гостът в студиото на Ганиела Ангелова и добави, че политическите партии се разпадат.

Според него е по-добре "да спрем да си играем със служебни кабинети" и да има редовно правителство. По думите му всяка партия трябва да отговаря на въпроса какво е отношението ѝ към Северна Македония.

"Радев преди няколко месеца беше много твърд, после направи полуизказване, от което се подразбра: Да гледаме съвремието, не толкова към миналото да се обръщаме", даде пример проф. Овчаров.

Коментари Напиши коментар

29

как ще вярваш бе, Ов

преди 8 месеца

Как ще вярваш в спонтанните протести бе, Овчаров! Нали си бил доностик на ДС, разбираш ги тия работи, знаеш как стават.

28

Анонимен

преди 8 месеца

Защо не си останеш просто един уважаван професор? Не е нужно да се цапаш с политика.....Много ниско ниво, Професоре!

27

Петков

преди 8 месеца

Овчаров, май забрави ,че беше в инициативният комитет за президент на Георги Първанов? Ветропоказател си, обръщаш си задните части към този който ти пълни сметките. Това те интересува , смешен псевдоархеолог.