Снимка: Bulgaria ON AIR

Строителите на магистралата "Хемус" бяха категорични, че проблем няма, както и че не е имало срутване на насипа, намиращ се непосредствено след един от мостовете по трасето, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес започна проверка на отсечката на магистралата между Шумен и Търговище, която още се строи. След твърденията на служебния вицепремиер Бойко Рашков за срутване на част от трасето полицията направи оглед на място.

Проверяващите направиха няколко минутен оглед на мястото.

Още по темата

"Това е първото действие, което ние правим, а именно - да се запознаем на място с фактическата обстановка. Основанието е тази дупка отзад. Смятаме, че преди това тук е имало насип, имало е асфалтово покритие, имало е маркировка, имало е мантинели. За нас е странно защо изглежда така в момента", обясни директорът ОДМВР-Търговище ст. комисар Мариан Михайлов.

Строителите обясниха, че са открили високи подпочвени води, които не са били установени при проектирането и проучването, и за да не се компрометира в бъдеще магистралата, е направен насип и дренажи. "Не знам защо се политизира този факт", коментира един от работниците.

Дейностите по обработване на насипа ще са за сметка на изпълнителя и ще продължат около 20 дни, а резултатите от назначената проверка тепърва се очакват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase