Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков критикува действията на Румен Радев по казуса с Кирил Петков, и посочи, че действащият държавен глава е бил наясно с двойното му гражданство. Проф. Герджиков коментира темата, след като днес Конституционният съд се произнесе по делото и обяви за противоконституционен указа на Румен Радев в частта, с която Кирил Петков е назначен за служебен министър на икономиката.

Още по темата

“Абсолютно недопустимо е българският президент да нарушава Конституцията. Нямаше да има проблем, ако г-н Радев беше казал, че е бил подведен и че не е знаел за двойното гражданство на Кирил Петков. Но той още в началото потвърди, че е бил наясно със случая, обаче смята, че не трябва да се гледа формално на конституционните разпоредби. Как българските граждани да вярват, че имаме върховенство на правото и че никой не е над закона, когато българският президент не смята за нужно да спазва основния закон на страната - Конституцията на България?“, посочи проф. Анастас Герджиков.

Според кандидата за президент, след произнасянето на Конституционния съд, Румен Радев дължи на обществото още един отговор за действията си – този защо е нарушил основния закон на страната, като е назначил Кирил Петков за служебен министър, въпреки двойното му гражданство.                        

Коментари Напиши коментар

121

Гражданин на РБ.

преди 6 месеца

Въпрос: - Кой е професор Гирджиков?Отговор: - Слуга на "ББ, ГЕРБ и цялата пасмина, която краде България 12 години и още смята да ни краде. Стига толкова крадене! След изборите, Народът на РБ заедно с Генерал Радев, ще натика тази *** в дрънголника. Там е мястото на тази ***, а не Парламент и Президентство. </html>

120

Анонимен

преди 6 месеца

Мазен

119

Анонимен

преди 6 месеца

Тази мома,ще "спечели "срещу Генерал Радев..Амаааа в някой друг живот! Хайде той човек толкова си може,ако беше читав българин,едва ли щеше да се изправи срещу Радев!!-:)))