Снимка: БГНЕС

Има задържан за инцидента, при който беше нападнат министърът на образованието и науката Николай Денков, потвърдиха неофициално източници от полицията за БТА.

Инцидентът стана по-рано днес при излизането на министъра от подлеза към президентството. Денков беше нападнат от протестиращ, който държеше знаме на партия "Възраждане". След като имаше намеса на полицията, министърът беше отведен в посока сградата на МОН.

"Няма физическа атака и няма физическо посегателство срещу министъра на образованието и науката проф. Николай Денков. Той не е бил докоснат от никого. Министър Денков е в отлично здраве и е добро настроение", заявиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

По-рано днес имаше протест пред сградата на Министерството на здравеопазването с искане за отмяна на "зеления" сертификат и за оставка на здравния министър Стойчо Кацаров.

След това протестиращите се преместиха пред сградата на Министерския съвет.
 

Коментари Напиши коментар

78

ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ

преди 1 месец

АМА КАКВА ПОЛИЦЕЙЩИНА И АГРЕСИЯ СРЕЩУ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ- Я МАЛКО СПОМЕНИ - НЯКОЛКО МЕСЕЦА БЛОКИРАНИ ВАЖНА ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА В СОФИЯ, ПОЛИЦИЯТА ПАЗИ КАТУНИТЕ, БОЙ ПО ПОЛИЦАИТЕ С КАМЪНИ, ПАВЕТА ПРАШКИ, БЕСИЛКИ, КРЪСТОВЕ, КОВЧЕЗИ, ЯЙЦА И РАЗВАЛЕНА И РИБА.

77

Ние

преди 1 месец

Как така ще задържате протестиращи. До вчера те бяха герой от вашите партий на протеста.

76

Анонимен

преди 1 месец

"Няма физическа атака и няма физическо посегателство срещу министъра на образованието и науката проф. Николай Денков. Той не е бил докоснат от никого. Министър Денков е в отлично здраве и е добро настроение" Като Денков не е бил докосван от протестиращи защо има задържани в МВР? Нали всички имаме право да протестираме и изказваме мнението си???? Стига тормоз, стига арести над протестиращи срещу хунтата на Радев и Рашков!!!!! Радев и некадърниците от служебните му правителства на съд и затвор!