Снимка: БГНЕС

Вчера стартира официално предизборната кампания, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на обичайната си обиколка из страната. Този път посети Старозагорска област - храм-паметник "Рождество Христово" край град Шипка, където се срещна с духовниците, които му подариха икона.

"Искам да кажа на тези патриоти, които така се наричат и много обичат да ходят на Шипка, да знаят, че и паметникът там го ремонтирах.", похвали се Борисов на срещата с духовниците и заяви: "Малко говорим, но много правим".

"Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борис е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването", продължи Борисов.

Бившият премиер категорично заяви, че отново няма да има съставено правителство, защото няма отговорни партии и сериозни хора в тях.

Борисов коментира и казуса с листите в Стара Загора. "Искам да предам на колегите от "Демократична България" (ДБ), които винаги се имат за най-големите юристи и пазители на закона, но само когато касае други. Ние не сме им виновни, че не спазват закона. Все пак държа да се отбележа, че съставът на Централната избирателна комисия (ЦИК) е избран и назначен от Румен Радев, а само четири човек са от ГЕРБ.

Та като казват от ДБ, че ГЕРБ са им виновни за всичко, то да знаят, че 11 човек от състава на ЦИК са от партиите на протеста", каза още Борисов.

Борисов каза, че Христо Иванов и Атанас Атанасов ще имат 4 гласа от ГЕРБ, за да могат да се явят на изборите. "Иначе ще се оплакват, че някой им пречи, а те трябва да си изконсумират провала на това, което правиха последните месеци в парламента", каза още лидерът на ГЕРБ.

По време на посещението си той коментира и противоепидемичната обстановка: "Само за 5 дни умряха 500 българи - 10 пъти повече от миналата година по времето на най-голямата криза, когато в света нямаше лекарства и ваксини. Това безобразие на Радев и Кацаров доведе страната в състояние, в което цяла Европа се радва на мачовете, а нашите стадиони са затворен. Гинем от некадърността им. Четете не само Винету, а и законите".

В речта му влезе и Плана за възстановяване, като обяви, че има добра и лоша новина. Добрата била, че "предложенията на Кирил и Асен не са приети, а 85% е от нашия план. Защо им трябваха шест месеца, за да се мотаят?" Сред лошите новини, по думите е, и спряното саниране, което вече ще се прави със съфинансиране.

"В Плана е включено предложение за парогазова централа в Маришкия басейн. Сиреч на ТЕЦ-овете им остават 2-3 години живот, а всички се изредиха тук да обещават светло бъдеще. В същото време имаме два платени реактора. Можем веднага да започнем да ги правим. Ние заварихме провален проект и арбитраж в Париж, но успяхме да защитим интересите на България", каза Борисов.

Той определи управлението им като "Чудовищен хаос, чудовищна инфлация" и допълни, че въпреки "терора на Бойко Рашков", партията му е по-силна и мобилизирана от всякога.

Той се нарече оптимист и, че е убеден, че българските граждани няма да позволят да продължи да се случва сегашното политическо положение. "Просто сме по-добри от тях", заключи Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase