Снимка: Bulgaria ON AIR

Дава ли се сигурност на хората в региона след като служебният кабинет създава държавно предприятие за рекултивация на въглищни региони?

"Детайли все още няма. Това е предложение, което цели да прекрати протестите на синдикатите, и да ги успокои. Не мисля, че е работещо в какъвто и да е вариант. Защото подобно държавно предприятие имаме в АЕЦ "Козлодуй". Неговата роля е да извежда от експлоатация първи и четвърти блок. Но там работят много малко хора", заяви бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред "Денят ON AIR".

Той каза, че 10 000 души няма как да бъдат заети в едно такова държавно предприятие.

Добрев добави, че това не е решение, а е прах в очите.

"Протестиращите биха се съгласили и на по-кратък срок. По-скоро проблемът, който ги извади на жълтите павета, е, че никой не знае какъв е последният вариант на Плана за възстановяване и устойчивост. Никой от нас не го е виждал. Той не е консултиран с обществото и дори със засегнатите страни", коментира народният представител от ГЕРБ.

Той обърна внимание, че ако в Плана частта за енергетика е оставена, както е била в първия вариант, парите ще бъдат изхарчени за нищо.

"В частта за енергетика в Плана за възстановяване не намирам нещо, което да одобрявам. Има много по-смислени идеи", изтъкна Добрев пред Bulgaria ON AIR.

"Аз не съм участвал в разработването на Плана. Тъй като предстояха избори, ГЕРБ е искал да не се ангажира с този политически ангажимент, да внася Плана и в последствие той да бъде изтеглен. Поглеждайки назад във времето, по-добре ГЕРБ да го беше внесъл, защото Планът, който беше подготвил ГЕРБ, имаше по-разумни идеи от тези", посочи народният представител от ГЕРБ.

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 2 седмици

Извинявам се, но какво точно разбира от енергетика мамин Делянчо? Това че незнайно защо беше енергиен министър не го прави специалист за да дава оценки.

37

Mopcku_

преди 2 седмици

Логичния въпрос тук е- Кой беше ти бе корумпе? И кой те пита дали одобряваш? Мн добре помним как обикаляше хасковска област и раздаваше пари на ръка по избори герберунделе

36

Анонимен

преди 2 седмици

плана на тиквата включва ли даване на още електроцентрали на доган бей и приятеля му дерибеевски?