Снимка: БГНЕС

Вчера Етичната комисия на Софийски университет заключи - Петър Илиев е плагиатствал в книгата си "Компетенцията на Народното събрание" и ще бъде уволнен.

Самият Илиев не приема становището на комисията, която "се е водила от политически съображения". 

Още по темата

Темата коментира и лидерът на ПП "Има такъв народ", чиито член е Петър Илиев, Слави Трифонов.

"Петър Илиев беше едно от предложенията на „Има такъв народ“ за министри, ако въобще се беше стигнало до възможността „Има такъв народ“ да реализира правителство", написа Трифонов във Facebook и продължи: "Това беше отдавна. Оттогава се случиха много неща. Правителство на „Има такъв народ“ не беше съставено, а сега идват нови избори."

"Дали Петър Илиев е плагиатствал или не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“, пише още лидерът на "Има такъв народ".

"Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт.
Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия, но единственото, което можем да кажем по въпроса, е: Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в "Има такъв народ", ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен."

 

Коментари Напиши коментар

255

Анонимен

преди 1 месец

Гнус ме е от този и неговата партия, отивам да повърна

254

Анонимен

преди 1 месец

Какво излиза? Герджиков нарежда Петър Илиев да бъде обявен за плагиат, в замяна на издигането му за кандидат за президент от ГЕРБ, ужким от инициативен комитет. Дали тази сделка си заслужава излагацията?

253

Анонимен

преди 1 месец

Новите Шведи на България са всички чалгаджии. Без изключения. С по две мозъчни клетки.