Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, журналистът Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов бяха избрани за съпредседатели на учредения Инициативен комитет, издигащ Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Номинацията на президентската двойка подкрепят и пет партии - БСП, "Има такъв народ", "Продължаваме промяната", "Изправи се БГ! Ние идваме!" и АБВ.

Още по темата
Доверието Радев не само, че го оправда, но и го заздрави. Има две неща, които касаят вчерашното мероприятие - фигурата на Радев може да обедини много повече хората от тези в лявото политическо пространство. Той се превърна в естествен авторитет, обяви за "България сутрин" евродепутатът от БСП Петър Витанов.

Според него няма съмнение, че Радев е президентът на българските социалисти. По думите на Витанов фактът, че президентът е успял да обедини хора от различен политически спектър говори за това, че поведението му е достойно.

Тази подкрепа за президента Румен Радев не се е случила преди седмица, нито преди 4 месеца, когато влязохме в правителството, а преди много повече време. Той започна тази промяна, която имаме желанието да продължим заедно. Това посочи за Bulgaria ON AIR Яна Балникова от "Продължаваме промяната".

Тя изрази мнение, че волята за справедливост е израз на желанието да има такава за всички.

"Предизвикателството е към системата, която е наложена през всичките тези години. Знаехме, че в Министерството на икономиката има нужда от промяна. Беше като в къща, която си си купил, но не си сигурен какво точно трябва да се ремонтира в нея. Около експертите има структури за източване на държавата. Това ни даде мотив да скочим с лицата си срещу това", обясни още Балникова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase