Снимка: БГНЕС

„Колкото повече се говори срещу нас, толкова сме по-сигурни, че вървим по правилния път. С дела и с факти ще оборваме залитанията в клевети. Не сме президентска партия, но подкрепяме президента, защото имаше куража да даде на едни млади хора пълна свобода да действат. Това каза Кирил Петков, лидер на „Продължаваме промяната“ (ПП) пред БНР.

Той е категоричен, че сами финансират проекта си и избират „човек по човек, за да няма пробив“.

„За нас главната цел е 121 депутати, които мислят в една и съща посока. За нас не е важно откъде са тези депутати. Вярваме, че оставащите дни до изборите ще бъдат използвани не само за кампания, но и за преговори. Готови сме на разговори и с ИТН. Има хора в БСП, с които бихме говорили. Имаме ужасно тежки изисквания към ДПС и ГЕРБ. ГЕРБ трябва да се отрекат от всичките огромни кражби, които са се случвали през изминалите години. Искаме да вкараме нова култура в политиката, където се говори на принципи и действия, а не на маркетинг и брандове на партии. За ДПС - докато не кажат „Пеевски не случайно е сложен в списъка „Магнитски“, и ние се отричаме от всичко, което е направил“, това са първи стъпки, преди въобще да започнем разговори”, коментира още Петков.

Той беше категоричен, че ПП ще защитава изцяло и само българските интереси, а „ако те съвпадат с някои от големите сили, още по-добре”.

„Продължаваме Промяната” ще подпише споразумение с ДБ и ИБГНИ

„Най-доброто за целите Балкани е да сме част от Европейския съюз. Всички на Балканите трябва да кажем, че границите ни трябва да бъдат отворени за търговия, за икономическо развитие. Казвайки това, не можем да игнорираме факти, които трябва да бъдат преодолени, като това, че българското малцинство в Македония трябва да има защитени права. Това е въпрос на бърз диалог, на добре сформирани работни групи и обща цел, че просперитетът на Балканите зависи от максимално отворените възможности за правене на икономически връзки и търговия”, добави Кирил Петков.

Коментари Напиши коментар

173

Анонимен

преди 2 седмици

Кирчо и Кокорчо защо си мълчат за Спецов - назначиха явен далавераджия в НАП! Спецов да не е любовник на някого? Сещай се, снахо.

172

Анонимен

преди 2 седмици

Петков и Василев толкова бързаха да си направят партия - сигурно от почтеност само, не от алчност. Само малко да си уредят бизнесите с държавни пари. Ще им видим листите с калинките, пардон курсистите. Малко сектантска става работата - Байдън, пък Харвард, пък само от техните курсове, пък хора на по 35... това почтени ли трябва да ги прави?!

171

Анонимен

преди 2 седмици

Кирил Петков - Почтения! Нещо като Косьо Самоковеца или Божков Черепа. Още 1-2 години в България докато си напълни бизнеса с поръчки от позицията на депутат и после ще офейка като кликата от НДСВ. Алчността ходи по хората. Как пък толкова успешен и се върнал в България само за да ни оправи? Айде знаеме го такова оправяне. Останаха ли още наивници или само жените са му фенки?!