Снимка: БГНЕС

Започнали са проверки заради повишените цени на тока, заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Проверката ще продължи, докато изясним как стоят нещата в действителност. Както в КЕВР, така и на други места“, поясни вътрешният министър.

„Въпросът е и чисто политически, дали някой не е заложил бомби преди известно време, за да дойде сега есента и да започнат да се колебаят цените главно нагоре и да се каже вижте колко е лошо служебното правителство. Не изключвам и тази хипотеза“, каза още Рашков.

Министърът е категоричен, че институцията на главния прокурор трябва да подлежи на радикална промяна в най-скоро време.

Законът за прокуратурата е пренесен буквално от преди 90-а година в Закона за съдебната власт. А онзи закон, който беше самостоятелен такъв, за прокуратурата, е по подобие на Сталинската прокуратура. Прокуратурата действа по правила от 50-е и 60-е години на миналия век. Такъв е манталитетът: Докато не се обади онзи човек с каскета, нищо не предприемам",посочи той.

Вътрешният министър определи като политически спекулации обвиненията на ДПС, че МВР погазва основни конституционни права на гражданите и че унижава членове на партията.

„Получих парламентарно питане, в което се твърдеше, че се упражнява репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни за случаи, до този момент не са ми дадени. На голи твърдения не вярвам", каза още вътрешният министър.

Още по темата
"В една предизборна обстановка, в която отвсякъде тече информация как определени лица, свързани с политически партии, се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти, ние не можем да стоим безучастно. По такъв начин се изкривява политическият вот и накрая се появяват едни представители в пленарната зала, за които се чудим как са се появили, кой ги е избрал. Дали ги е избрал, изразявайки свободната си воля или срещу 5 килограма боб или леща, каквито случаи имаше, това купуване на гласове е купуване на душите на тези хора. И тези наши политици, вместо да станат цивилизовани политици, извършват престъпления против политическите права на гражданите. Същите тези политици, които сега плачат, че някой ги бил репресирал, никой не е репресирал когото и да било", категоричен беше Рашков.

"Нека тези политици, които сега се оплакват от нас, да отговорят и да видим дали честно провеждат изборите или си служат с покупко-продажба на душите на българските граждани", призова Рашков, цитиран от DarikNews.

По-рано през деня от ГЕРБ също отправиха редица критики за работата на министър Бойко Рашков. Те обявиха, че цената на тока е скочила тройно от миналата година. И призоваха: "Рашков да спре с PR акциите в КЕВР и да влезе в Министерството на енергетиката и да ги пита за бездействието им и защо се стигна до този балон при цената на тока".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

129

Лъжеца Рашков

преди 2 седмици

Рашков дамаджаната с 19 имота в цялата страна за милиони левове е не само лъжец, а и крадец.

128

Кико

преди 2 седмици

Кой го казва- Партийния секретар!

127

Анонимен

преди 3 седмици

елате да протестирате за увеличението на тока и няма да ви репресирам само малко ще ви понабият милиционерите ей така демократично