Снимка: БГНЕС

Българският национален суверенитет и българският национален интерес трябва да са водещи при всяка наша мисъл и действие. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в София, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова поздрави всички български граждани и наши сънародници, където и да се намират по света. „Честит да е празникът на независимостта!“, заяви Нинова.

„Това е ден за българско за българско самочувствие, ден за уважение към дипломатическите умения на държавниците ни преди 113 години. В Манифеста, който княз Фердинанд е прочел в Търново пише, че България е достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи. Достойна е била и тогава, достойна е и днес, но това достойнство трябва да се защитава всеки ден и е задължение най-вече на българските политици. Българският национален суверенитет и българският национален интерес трябва да са водещи при всяка наша мисъл и действие. Те трябва да бъдат защитавани от смели държавници и дипломати. Да, в политиката се налага да се правят компромиси, но компромис с българския национален суверенитет никога. Мисли, че трябва да ни е урокът от онези времена, когато истинските политици, държавници са защитили този национален интерес и суверенитет. Честит празника на всички! Бъдете здрави, смели и горди!", заяви лидерът на БСП.

Коментари Напиши коментар

29

SS

преди 1 година

Другарко Нинова. Май забравяте ,че влизането на Бг-я в ЕС отдаде суверинитет в името на общото ни европейско бъдеще.И това стана без референдум и народни избранници избрани с 43-45 процента избирателна активност.НИЕ В МОМЕНТА СМЕ ТОЛКОВА НЕЗАВИСИМИ,ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НАС. Държавата живее на евросубсидии,и съществува само докато някой не е решил да я махне от картата.И повярвайте никой няма да си мръдне пръста за да я защити. Приватизираната и разпродадена държава,на бивши комунисти,и мутри !

28

Off

преди 1 година

Хубаво е другарката Нинова да си мълчи по някои теми. Тази за националния суверинитет е една от тях.

27

Краси

преди 1 година

ДругаркЕ,цЕлата ви продажна партия е слуга на въшливите мужици !