Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Пловдив навръх Деня на независимостта.Той обвини служебното правителство и президента Румен Радев за повишаването на цените. Според него президентските хора Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция и Николай Копринков - съветник по вътрешна политика и гражданско общество, управляват държавата.

Всичко поскъпва със стотици проценти - токът с 300%,.желязото с 200%, газът със 160%, обяви Борисов. "И никакви мерки не се взимат. Това е промяната. Промяната на цените всъщност е цялата промяна. Всички говорят за ББР. Всички бордове се увеличиха от 3 на 6, 9 и 12 човека. Почтено ли е да увеличаваш администрацията", попита Борисов и обобщи: "Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала "Черно море" за пред партньорите. Някъде да виждате тази магистрала заложена в бюджета? Няма я."

Целта на ГЕРБ е да е в управлението. Това заяви Бойко Борисов.

С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не се гордеем с това, което сме направили, попита риторично Борисов. Във всеки град сме направили промяната, допълни той.

"Излиза, че ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен, или ако не си от Инициативния му комитет, не си от цвета на нацията", заяви Борисов.

Той коментира и новия политически проект на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков:

"Ще започнели с детски градини - ми ние сме направили 140 само в София. Ако той може да направи както правим ние - за 1 милион, нека да направи. Ще се научат, трябва да бъдем и добронамерени, това не е най-страшното", каза Борисов.

"Ще видят, че колкото по-нависоко, толкова повече духа вятър. И тогава ще влязат и в нашата ситуация - да вземат управленски решения", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че Елен Герджиков е напуснал поста председател на Общинския съвет в София, защото не се е справял с отговорностите си. 

"Ще спра "Тракия", докато не спрат мантинелите. В момента "Тракия" е убийствена магистрала", заяви Борисов и допълни, че на много места мантинелите липсват.

"Ако бяхте почтени, щяхте да направите бюджет за следващата година, а не да актуализирате нашия", обърна се Борисов към опононентите си.

   

Коментари Напиши коментар

282

Анонимен

преди 1 година

Газът е поскъпнал в Европа с 350%, а не 160% (когато му е удобно на Борисов намалява процентите на своята вина), защото благодарение на Меркел и Борисов, Газпром установи със Северен Поток 2 и Турски Поток пълен ценови монопол.Борисов носи пряка и непосредствена съвиновност за цените на природния газ не само в България, а в цяла Европа.

281

3

преди 1 година

3. Всичко в енергетиката се контролира от ГЕРБ/ДПС/санкционирани от САЩ. Всички шефове са техни назначения.За всяко нещо в енергетиката са виновни само ГЕРБ/ДПС/санкционираните от САЩ, както може и донякъде оня бивш лидер на Средна Европейска Класа, партията влязла в коалицията на Василев и Петков, който заедно с Халил Летифов (пак да кажа реален министър на енергетиката) по времето на ГЕРБ/ДПС управляваха държавната енергетика в Марица Изток

280

2

преди 1 година

2. Шефовете на държавната НЕК, които са хора на ДПС умишлено извадиха от търговско опериране с умишлено довеждане до техническа разруха ПАВЕЦ Чаира след отказ да им бъде даден рушвет от построилите централата японци, за да могат да манипулират цените на електроенергията през деня и да не може да се балансира система през ноща в резултат на което да се предизвикват разрушително високи цени пълнещи ГЕРБ-ДПС/санкционирани от САЩ джобове за около 300 милиона евро на година.