Снимка: БГНЕС

През октомври България отново ще гласува. Изборите ще бъдат 2 в 1, но ще има ли достатъчно машини? Според Веселин Тодоров, изпълнителният директор на "Сиела Норма", има време поръчките да бъдат изпълнени. А в 2600 секции ще се гласува на хартия.

"Имаме време за двете поръчки и ще опитаме да се справим, едната е за доставка на 1600 машини, а другата за софтуера. Имаме малко затруднение поради кратките срокове и бюджета. Специално за машините е очакваната цена", заяви Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

"Поискахме ЦИК да детайлизира заданието. Говорихме с тях устно, че ще има допълнителен екран, в който избирателят ще посочи в кой вид избори точно да участва. Накрая ще се отпечатват една или две разписки в зависимост от това в кой вид вот е участвал", каза още той.

Според него въпросният допълнителен екран ще коства още няколко кликвания.

"Написали сме една оферта за 13,5 милиона лева, а поръчката е за 12 млн. лева. На 3 и 10 октомври пък има частични избори, които не бяха в сметките ни, че ще ни бъдат възлагани", обясни събеседникът.

Тодоров е на мнение, че ще е добре да има среща с ЦИК, за да се обсъди конструктивно предложението от 12 млн. лева, а не да се говори през медиите.

"Когато е чиста загуба за нас, няма да се съгласим. Направихме го през юли на тогавашния вот. Не можем да го правим безкрайно, това е загуба за бизнеса", допълни Веселин Тодоров.

От думите му стана ясно още, че разчетите ще бъдат представени, но вероятността да се съгласят на офертата от 12 милиона лева е малка, ако няма орязване на обема.

"Порядъкът е от стотин хиляди лева за печалбата, дори и аз не мога да я кажа с точност", подчерта още изпълнителният директор на "Сиела Норма" и добави: "Ние започваме работа много преди обявяване на поръчката. В предния договор трябваше да доставим няколко хиляди машини. Засега всичко върви нормално като срокове. Машините са по-надеждни при гласуването, имаме много степени на защита. И спрямо нас са правени атаки, но дори не се е разбирало".

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 месеца

АКО СЕ РАЗЧИТА НА ГДБОП, ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ! ВИДЯХМЕ ГИ КАК СЕ ОМАЗАХА С ПРЕБРОЯВАНЕТО.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Нещо за Радев има ли в коментарите? А, има, успокоих се. Но да не забравяме, че не е направил каквото е било необходимо в борбата с глобалното затопляне и световния глад, нито за секунда.

7

За Мадуро

преди 2 месеца

От Венецуела е много важно перачницата в България да не затваря и да е все така гостоприемна. Машини ще има за всички от сърчце, за да осигуряват правилния избор и да ни държат далеч от еврозоната.