Снимка: БГНЕС

"Безспорно е влиянието и връзките с президента Радев при новата формация на Кирил Петков и Асен Василев", заяви пред Нова тв президентът на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев. 

За него този, който не спазва върховенството на закона, не е демократ.
 
"И да, Румен Радев не е демократ. Защото не спазва Конституцията, в която се е клел. Не спазва закони, като обикновените български граждани. Моралният аспект да се заиграеш с Радев, който не е демократ, а всъщност да претендираш, че си част от демократична България, за мен се губи", сподели той.
 
Плевнелиев разказа, че докато е бил в Бостън, е разговарял с Дък Бейкър, син на държавния секретар и началник на кабинета на Роналд Рейгън – Джеймс Бейкър, който му е споделил американската поговорка: 
 
"Зад всяка криза в американската история, стоят добрите намерения на някой от Харвард".
Още по темата
 
"Познавам ги и двамата добре. Но нито са ме питали нещо, нито са ми се обадили. Популярни министри са, но дали в Харвард ги учат, че трябва някакви емисари задкулисно да ходят и да купуват други партии. Аз съм разочарован от два аспекта на техните намерения. Така не трябва да се правят политически партии. Разбирам да бяха излезли, да кажат, че имат нови идеи, решения за една по-добра България, за промяна. Но когато по този начин, в последния момент, с всички съмнения за екипа на президента Радев, за задкулисни пари, които да купуват политически парти. Не, това не е по харвардски, това е по балкански", каза още президентът.
 
Той посочи, че ако Петков и Василев са се били обрънали към него за съвет, е щял да ги предупреди да избягват популизма.
 
"Не може с леви цели да постигаме десни интереси или обратното. Или сте десен политик или сте ляв политик. Повече от ясно е, че те ще се позиционират в ляво център", каза още Плевнелиев.
 

Коментари Напиши коментар

222

И.Б.

преди 1 месец

Имам впечатлението, че г-н Плевнелиев е обиден на двамата, че не са го посетили и попитали за мнението му. Затова започна да ги омаловажава. Това поведение не му прави чест. Освен това прави впечатление, че този господин не може да се примири с факта, че не може вече да влияе на българската политика и се държи като обидено дете. Балканската политика може да придобие нов авторитет с новите хора, които не са влюбени в себе си.

221

Анонимен

преди 1 месец

Тая въобще да не се обажда ами да си маже дупето там където Баце я пощипвал преди да стане президент.

220

Анонимен

преди 1 месец

Тоя е като черна станция.