Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев имат голям потенциал, коментира пред Bulgaria ON AIR политологът Слави Василев.

„Като започнат да обикалят страната, не само тук в София и вложат всичко, шестицата им е гарантирана“, поясни той.

„Ако те се включат и вложат същата енергия, с която работиха като министри, бихме станали свидетели на една много интересна кампания, която може да размести пластовете“, заяви още Слави Василев.

В момента двамата бивши министри са на етап търсене на партия. Въпреки че все още не е ясно кого ще подкрепят или кой ще подкрепи тях, шансовете им никак не са малки.

От "Демократична България" вече са имали неформални разговор с Петков и Василев. Формацията е готова на взаимодействие, но при конкретни условия.

"Има много неща, които ДБ може да направи. Напълно е възможно да се окаже, че може да се работи в два неконкурентни потока“, смята Петър Славов от "Демократична България".

Още по темата
Критични обаче се оказаха от левицата.  

"Живели сме в една лъжа. Ще видим тяхната програма, всичко, което е произлязло до този момент говори за задкулисие“, посочи Иван Иванов от БСП.

Вече е ясно, че президентът Румен Радев ще се бори за втори мандат. Очакванията на експертите са кандидатът на ГЕРБ да влезе в трудна изборна битка. Не се изключени и изненади.

"То ако не е национално разпознаваемо лице, няма никакъв шанс да бъде опонент на Румен Радев. "С какво ще го победят - с корупцията и кражбата ли?, каза Василев.

Не е изключено също президентската кампания да бъде белязана и от компроматни войни.

Коментари Напиши коментар

54

Бай Кольо

преди 2 месеца

Интересно - как по време на"корупцзията и кражбата",както казваш,цените бяха поносими,а доходите се вдигнаха включително и на пенсионерите.Сега цените отидоха толкова високо,че дори и удвояване на пенсиите-имам предвид малките и средни пенсии няма да компенсира тези цени.

53

Анонимен

преди 2 месеца

НА ТОЗИ ПОЛИТОЛОГ ПОТЕНЦИАЛА МУ Е В ПОРТОМОНЕТО---КОИТО МУ ПЛАТИ НЕГО ХВАЛИГ-Н ВАСИЛЕВ ВЪЗХОД И БОГАТСТВО НА ДЪРЖАВИТЕ НЕ СЕ ПОСТИГАТ С ХИМИКАЛКИ И ФИНАНСОВИ ТРИКОВЕВЪЗХОД СЕ ПОСТИГА ЧРЕЗ АУТОБАНИ,АУТОБАНИ И ДО ВИДИН И ДО МАЛКО ТЪРНОВО И ДО СИЛИСТРА И ДО НАВСЯКЪДЕ

52

Реалист

преди 2 месеца

Този зелен чорап, голям политолог стана. Запитайте се защо в последно време обикаля всички телевизий и агенций?