Снимка: Bulgaria ON AIR

Българската политика има нужда от нови формации, които да могат да обединяват и представляват по-големи групи от хора. Един ярък и нов субект доста ще размести пластовете и ако това се случи, шансовете да се състави правителство са добри, заяви председателят на Съвета за стратегическо развитие при президента Румен Радев - проф. Александър Маринов, в студиото на "България сутрин".

Вчера официално Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че са решили да се пренасочат към политиката.

Още по темата


По думите на Маринов влизането на двамата в политиката е изцяло техен избор и инициатива, а не проект на Радев.

"Надявам се да бъдат част от промяната и то тази промяна, от която обществото има нужда. Тази надежда не е безпочвена, тъй като и двамата в своята, макар и кратка дейност като служебни министри, направиха много да покажат какво и как трябва да се промени", отбеляза съветникът на президента.

Маринов не вижда причина за безпокойството в редиците на БСП и не смята, че евентуална партия на Петков и Василев ще търси да отнеме техен електорален сегмент.

"Не ми се струва правдоподобно точно тези хора да уговарят структури на БСП да преминат към тях", категоричен бе гостът в студиото.

Според него има голям брой българи, които не харесват съществуващите партии. Затова е и малко вероятно нова формация да се опитва да отцепва парчета от тях. Вместо това те ще търсят нови избиратели.

"Ако участниците в изборите са същите, няма аргументи за сериозна промяна. Най-вероятно ще се изправим и пред по-ниска активност. Ярък и нов субект обаче доста ще размести пластовете, не защото ще вземе от другите, а защото ще привлече нови избиратели. Ако това се случи, тогава шансовете да се състави правителство са добри", прогнозира проф. Маринов пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 2 месеца

До анонимен - Миналото и настоящето на двамата буди съмнение за чедтност. - ___ - Кой е говорил за честност? Използва се термина почтеност! И Мая се включи моментално в групата на почтените, даже с апломб за техен организатор!

42

Анонимен

преди 2 месеца

Много ги разбира нещата този професор! Ето какво врачува с изключващи се заключения, изказани в един ред на мисли: "Най-вероятно ще се изправим и пред по-ниска активност. Ярък и нов субект обаче доста ще размести пластовете, не защото ще вземе от другите, а защото ще привлече нови избиратели."Хем ще се привлекат нови избиратели, хем ще има още по-ниска активност (разбираме избирателна). А играчите в изборите са повече от избиращите ги!

41

БРАВО ПРОФЕСОРЕ...

преди 2 месеца

ТВОИТЕ ХОРА , КИРЧО И КОКОРЧО ВЕЧЕ ПРАВЯТ ЗАЯВКИ ЗА КУПУВАНЕ НА "ЕКОГЛАСНОСТ" ...НА АНГРО----ОТ ЛЮБИМАТА ТИ ПАРТИЯ БСП!!...А , ТИ КОЛКО ШЕ ИМ СТРУВАШ......./ЗА СЪВЕТНИК ОТ ДС/....ХА,ХА,ХАААА...ИМАШ ЛИ СИ ЦЕНА??!