Снимка: БГНЕС

Българската армия се нуждае от превъоръжаване, заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов пред БНТ.

По думите му ни трябват нови самолети, хеликоптери, танкове, радари, както и ново оборудване. "Това, което искам да направя като министър, е нашата армия да има най-новото оборудване", каза той.

Още по темата

По отношение на съществуващия дебат за МиГ-29, Панайотов припомни, че за момента това са единствените изтребители, с които разполага България и те изпълняват мисии по охрана на родното небе.

Панайотов отново коментира инцидента с изтребителя МиГ-29, който на 9 юни тази година падна в Черно море по време на учение, а при инцидента загина подполковник Валентин Терзиев. Той даде подробна информация от разчетената "черна кутия“" която е потвърдила заключенията на Военна полиция за трагичния инцидент.

"Изтребителят е бил технически изправен, отрича се всякаква версия свързана с атака", каза министърът на отбраната. Той подчерта, че до последната секунда е ясно всичко за полета на МиГ-29.

"Черната кутия дава информация за движението на самолета и действията на пилота подполковник Валентин Терзиев. Потвърждават се заключенията на доклада на Военна полиция, че е имало загуба на пространствена ориентация на пилота", заяви Панайотов.

Той каза, че този инцидент няма да бъде забравен заради загубата на един блестящ човек и пилот. „Направили сме всичко по разследването, следствените органи работят и се надявам скоро да излязат със заключение“, добави министърът на отбраната.

 

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 4 месеца

Панайотов, няма никакаква полза от вас. Ако си бяхте на мянтото и имаше контрол, лейтенант Манчев щеше да е жив и да се радва на живота и на семейството си, но вие просто нищо не контролирате - не сте от тук и сте за малко, а решенията ги вземат други.

48

Анонимен

преди 4 месеца

Искам немски танкове

47

троле

преди 4 месеца

До Анонимен 14-тия,дето още не са произведени ли?