Общ преглед
Новите служебни министри положиха клетва, а премиерът Стефан Янев обобщи с една дума какво го мотивира при встъпването в длъжност и тя е отговорност.

„Доверието на президента ще бъде оправдано по най-добрия начин. Искам да благодаря за добре свършената работа на министрите за работата в екип. Новият служебен кабинет и неговите задължения могат да бъдат фокусирани върху две основни направления като първото е провеждането на честни и прозрачни избори, важна задача, защото изборите са фундаментът на демокрацията“, посочи Янев.

Той добави, че се надява да има висока активност на изборите, така че да имаме представително в НС след вота.

„Държавата не може да си позволи на функционира в постоянна политическа криза. Нуждаем се от правителство, подкрепено от стабилно парламентарно представителство, което да прави промени, да предлага смислени политически идеи и и визии, които да бъдат подкрепени със законодателни инициативи, защото хората го заслужават и България се нуждае от  устойчива перспектива“, посочи Янев.

Премиерът предупреди, че предстоящите месеци няма да са леки и ще е нужно да се полагат още повече усилия, така че проблемите на гражданите да бъдат решени по най-добрия начин.

„Уверен съм, че следващият служебен кабинет ще се справи с тези предизвикателства и ще положи всички усилия за да се справи. Оценката ще бъде дадена от българските граждани, защото обществото е най-справедливият съдник“, обобщи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар