Снимка: Bulgaria ON AIR

Носи ли някой персонална отговорност за поредните предсрочни парламентарни избори, коментира за "Денят ON AIR" депутатът от "Демократична България" Стоян Михалев.

По думите му, заявката на ИТН относно създаването на кабинет автоматично рефлектира върху тях." Избирателите са тези, които дават оценките. Промяната на средата не минава през това да обиждаш останалите участници в процеса.", отбеляза той.

Според него мандатът, връчен на ИТН, е сравним с "котка в чувал". "Нямаме никакви страхове и търсим съмишленици. За да се постигне реформиране, трябват съмишленици. Не играем на някакви къси отсечки, ако може нещо да се чопне оттук или оттам", допълни той.

От думите му стана ясно още, че дясното няма да се разцепи.

"Избирателите оценяват поведението ни и резултатите ни се подобряват. На вторите избори взехме почти 13%. Самите социолози сега казват, че вероятно ще сме втора политическа сила. За мен е важно дали ще сме съмишленици по важните теми. Години наред сме говорили по тези като съдебна реформа, здравеопазване и е важно всички заедно да решаваме съдбата на България", допълни пред Bulgaria ON AIR събеседникът.

Според него в ГЕРБ се вижда интересчийство.

"В тази партия има централизирано спускане на задачи. Тя е лидерска партия, но не мисля, че ще има още дълго безропотно следване", коментира още народният представител.

Михалев е на мнение, че парламентарните избори са по-важни от президентските, защото България е парламентарна република.

Според Стоян Михалем, ако има истинска парламентарна република, ролята на президента няма да има толкова голяма тежест.

 

Коментари Напиши коментар

21

Валери

преди 2 години

ДБ много се изложиха и това ще се види на резултатите от слеващите избори.

20

Вал

преди 2 години

Нямали страхове, ама друг път. Само се опитват да ги прикрият с подмазване на дуото.

19

Красен

преди 2 години

Христо Иванов обаче има един основен страх: да не би да се лиши от финансирането на олигарха Иво Прокопиев, който ще го даде към новата партия на Кирил Петков! И това им е основен страх!