Снимка: БГНЕС

„Големият грях на 46-ото Народно събрание е, че не се намери разум за промяна“, казва лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

Тя е на мнение, че този парламент е урок.

"Дано да сме добри ученици и да сме го научили“, каза още тя.

„Има сериозни причини да стигнем дотук. 46-ото Народно събрание започна по грешен начин. Началото беше сбъркано, защото сложихме разделителни линии - партии на статуквото и нови. Без да отчитате, че това да си в парламента не значи, че си част от модела на ГЕРБ. Ние бяхме в парламента и се борихме. Ако следваме вашата логика, вие вече два парламента участвате, значи вече сте статукво. Липсваше разум да се състави мнозинство“, коментира лидерът на БСП, обръщайки се към протестните партии.

Още по темата
„Липсата на разум е втората причина да се стигне дотук. Стигна се дотам спечелилата партия да се обявява за опозиция. На кого? На себе си. Интересите на „Аз“-а взеха връх над интересите на държавата. Стигна се до лични обиди с оценки. Ние не влязохме в скрити разговори. Бяхме разумни с цел да се направи трайно мнозинство за промяна“, заяви Нинова и пожела на останалите политически формации „смислена кампания“ за предстоящите поредни предсрочни парламентарни избори.

В заключение тя обеща БСП да работи за решения, носещи стабилност.

Коментари Напиши коментар

19

Нема лошо ,ма...

преди 2 месеца

С Кирчо и Кокорчо , тъкмо ше си правите "тройка на разсъмване"... в Парламента"!Квато си тлъста , ше бъдеш месцето....

18

Време за промяна

преди 2 месеца

До Алекс: "Различното ще бъде новата партия на Кирил Петков и Асен Василев,която ще спечели изборите"? Нека да направят партия. На промяната е нужна нова енергия. А те могат да привлекат хора за кауза за промяната.

17

не ви

преди 2 месеца

желаем и вас